Card image cap
Cisco Meraki

Vad är Cisco Meraki?
Cisco Meraki omfattar integrerad maskinvara, programvara och molntjänster. Den här molnarkitekturen är lätt att använda och hjälper dig att lösa nya affärsproblem och sänka driftskostnaderna samtidigt som ditt företag positioneras som expert på det nya, populära och spännande området molnbaserad nätverkshantering.

Exempelvis, alla företagets accesspunkter manageras centralt i en virtuell controller. Även accesspunkter som finns på andra orter/destinationer.


Exempel på funktioner.
Gästnätverk för tillfälliga besökare(engångslösenord, SMS, facebook, splash page, betalsystem)
Automatisk anpassning till frekvenser för att undvika störningar
MIMO teknik för stabilare anslutningar av klienter
Automatisk scanning av säkerhetshot
iBeacon för positionering av klienter(via WiFi och Bluetooth)
Inbyggd Antivirus scan(NAC)
Stöd för Mesh teknik med mera...
För mer information eller frågor tveka inte att kontakta oss.


Sidan är under utveckling, mer information kommer. Under tiden går det bra att ringa till oss. 011-4700720

Kontakta oss för ytterligare information

Card image cap

Office 2019 & Office 365 Business Premium

Nu är äntligen Office 2019 & Office 365 Business Premium här!
Men vad är nytt?

Kontakta oss för ytterligare information

Card image cap
VoiceGo molnväxel
Underlättar vardagen i Ert företag

Operatörsoberoende. Ni väljer vilken operatör ni vill eller behåller befintliga abonnemang(bindningstid ej ett hinder)
Enkel - drift i molnet
Mobilt - Full funktionalitet i "fickan"
Användarvänlig & enkel
PC/Mac/Webklient ingår alltid
Koppla och hänvisa i mobilappen
Samtalshistorik på växel och användare
Ärendekö och svarsservice - missa inte längre order & supportsamtal
Lokal support
Plocka samtal från valfri grupp
Se status på kollegor och kontor
Chat
Välj nummerpresentationTitta in vår reklamfilm ovan


Kontakta oss för ytterligare information

Card image cap

NookBox G2 Kit

NookBox Gateway G2 är en av marknadens mest mångsidiga och kraftfulla system inom säkerhet och smarta hemlösningar. Med NookBox G2 integreras säkerhet, hemautomatisering och energihantering i ett system. NookBox G2 kombinerar de bästa teknologierna inom, RF(F1), Zigbee och Z-wave och skapar oändliga möjligheter till säkerhet, kontroll och komfort för din bostad.

NookBox produktfamilj

Hitta dina favoritprodukter och upptäck nya sätt att göra ditt hem smartare och säkrare med sirener, IR kamera detektorer, rökdetektorer, IR detektorer, smart plugs och så vidare.

Leta efter Zigbee produkter

NookBox är kompatibel med många produkter för smarta hem, leta efter Zigbee-logotypen.

Exempel på produkter som kan ha Zigbeeprotokoll, dörrlås, dimmer, temperatursensor, vattendetektorer, termostater och så vidare.

Säkerhet

Dubbla kommunikationsvägar, IP och 2G inbyggt i Gatewayen.

Radiokommunikation (F1) klarar upp till 2 km.

Kompatibelt med Zigbee On Board.

2 områden och 160 enheter

Larmprotokoll via SIA-IP.

PIR-cam för bildverifiering IP-kameror för realtidsövervakning.

Systemtjänster via NookBox app eller webbportal


Hemautomation

Stödjer Zigbee On Board och Z-wave tillbehör via dongel.
Styrning och programmering via NookBox app eller webbportal


Manöverpanel

Dörrkontakt

IR Detektor

Rökdetektor

Porttelefon med kamera

Bild på kamera i nookbox app

Ladda ner NookBox appen

Ladda ner NookBox appen för din smartphone eller tablet på Appstore eller Google Play. Appen finns för Svenska, Engelska, Danska eller Norska

Bild på appstore Bild på google playLarmet som gör ditt hem smartare

RoCom levererar och supporterar lösningar som fungerar.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt möte, där vi kan hjälpa Er att göra Erat hem smartare. Om Ni önskar information om våra övriga produkter och tjänster, eller har synpunkter, kontakta oss via telefon eller maila oss.

Kontakta oss för ytterligare information

Card image cap

Molnbaserat nätverk

RoCom arbetar aktivt med molnhanterad nätverkslösning och med hjälp av bred kompetens inom WiFi så har RoCom tagit fram en Cisco Meraki lösning, som är marknadsledande. Tillsammans tar RoCom helt enkelt Ert nätverk till nya nivåer!


Cisco Meraki omfattar integrerad maskinvara, programvara och molntjänster. Den här molnarkitekturen är lätt att använda och hjälper dig att lösa nya affärsproblem och sänka driftskostnaderna samtidigt som ditt företag positioneras som expert på det nya, populära och spännande området molnbaserad nätverkshantering.

Exempelvis, alla företagets accesspunkter manageras centralt i en virtuell controller. Även accesspunkter som finns på andra orter/destinationer.

Det behöver inte bara vara företagets trådlösa infrastruktur som vi styr centralt, vi kan tillsammans med Er bygga upp hela eran nätverksstruktur i Cisco Meraki, allt för maximal driftsäkerhet och bra översyn om vad som händer på nätverket.

Cisco Umbrella, cloud security platform Sidan är under utveckling

Bild på produktionWIFI

Bild från centrala virtuella controllern

Kontakta oss för ytterligare information

Card image cap

IT-drift

ServiceDesk komplett

Servicedesk komplett innebär
Tjänsten innebär att RoCom hanterar användarsupport(incidenter) som en tjänst till ett fast pris per användare. Antalet användare stäms av månadsvis.
Tjänsten skall inkludera samtliga IT-användare hos kunden.
För RoComs kunder erbjuder vår ServiceDesk en kontaktyta(SPOC) för användare med support på de tjänster vi direkt eller indirekt levererar.


Fördelar med tjänsten ServiceDesk komplett

Med ServiceDesk komplett får alla anställda IT-användare obegränsad telefon och fjärrsupport. Ni kan koncentrera Er på kärnverksamheten och låta oss ta hand om användarnas behov av snabb support genom vår ServiceDesk.

Kostnaden för klientsupport blir förutsägbar då ServiceDesk komplett bygger på ett fast pris per månad och användare. Servicedesken hjälper vanligtvis användaren med printerproblem, anslutningsproblem, lösenordsbyte etc. Målet med supporten är att få tillbaka den enskilde användaren så fort som möjligt till normalt arbete utan att kunna belasta företaget någon enskild supportkostnad.

För de flesta ärenden finns en avtalat åtgärdstid som följer RoComs SLA

Med hjälp av RoComs fjärrstyrningsverktyg SUPPORT kan vi omgående utföra felsökning och åtgärd på användarens arbetsplats i bakgrunden av användarens skärm. Det betyder att användaren eventuellt kan jobba vidare på sin dator med något annat under tiden teknisk personal felsöker funktioner på datorn utan att användaren blir störd.

Den tekniska nivån på vår ServiceDesk är hög och målet är att vi löser i gemonsnitt 70 - 80% av alla anmälda ärenden redan vid första samtalet.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt möte. Om Ni önskar information om våra övriga produkter och tjänster, eller har synpunkter, kontakta oss via telefon eller maila oss.

Bild på verktyg

Kontakta oss för ytterligare information

Card image cap
IoT-Abonnemang

RoCom's IoT-abonnemang (tidigare var det M2M eller Telematik abonnemang) är abonnemang som kan användas inom många områden. Tillämpningsområdena är i det närmaste obegränsade. En del funktioner kan lösas med vanliga abonnemang och mobila bredband. Men med IoT finns det en mängd mer områden där IoT-abonnemang är mer kostnadsmässigt effektiva. Själva IoT begreppet använder sig av både trådbunden och trådlös kommunikation, till exempel mobilnät, WiFi, fibernät och så vidare.

IoT abonnemangen erbjuder uppkoppling via mobilnätet. All utrustning där det finns ett behov av att kommunicera med kan ett IoT abonnemang användas. Det vanligaste är kommunikation med utrustning där det finns ett behov av mindre datamängder. Även fastän det numera även kan användas där det finns behöv av stora datamängder. Ett IoT-abonnemang kan även kompletteras med SMS funktioner. Allt beror på hur, vad och vart detta abonnemang skall användas.


Vad kan IoT-abonnemang användas till? Exempel på funktioner.
Transportnäringen såsom SIM-kort i taxametrar(Taxi, Alkolås, Positionering)
Spårning av exempelvis gods
Betalterminaler
Övervakning/Säkerhet såsom larm och kameror
Fastigheter. Slå av/på värme, värmepumpar, ventilation och så vidare

Bild på produktionWIFI

För företag finns det oändligt med användningsområden, där IoT-abonnemang är det perfekta kommunikationsmedlet. Kontakta RoCom för mer information. Boka gärna ett möte med oss för att tillsammans belysa vad just Ert företag behöver.


Kontakta oss för ytterligare information

Card image cap

WiFi som tjänst

Trådlöst nätverk, vet de flesta vad det är. Att bygga ett trådlöst nätverk är det många som har gjort och många som kommer att göra.

Men vad är egentligen ett trådlöst nätverk? Vad kan man egentligen göra med ett trådlöst nätverk?
Företagsnätverk måste fungera så likt kabelanslutning som möjligt med dess kvalitet och stabilitet. Produktionsnätverk för M2M anpassningar som sätter hög stabilitet som största fokus. Gästnätverk ger kunder, leverantörer och även intern personal en internetaccess som är skild ifrån företagets applikationer och nätresurser.

Hur löser man då detta? RoCom har svaren.
RoCom arbetar aktivt med molnhanterad nätverkslösning och med hjälp av bred kompetens inom WiFi så har RoCom tagit fram en Cisco Meraki lösning som är marknadsledande. Tillsammans tar RoCom helt enkelt Ert nätverk till nya nivåer! Du kan läsa mer om Cisco Meraki och molnhanterade nätverkslösningar under flikarna "Meraki" och "Molnbaserat Nätverk"

Bild på produktionWIFI

Kontakta oss för ytterligare information